VADBE ŠPORTNEGA CENTRA BARADA
Za vsakega se nekaj najde!

Izberite si svojo vadbo in termin!

Taekwon-do je borilna veščina, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Severni Koreji. Ta šport se je takrat imenoval Tae Soo Do, kasneje pa so ga preimenovali v Taekwon-do. Države ustanoviteljice so na področju Azijske celine.  Internacionalna Taekwon-do Federacija – ITF, je bila ustanovljena 1966.

Taekwon-do razvija osebnost in telo za ”boj” za pravičnost; združuje vse ljudi, ne glede na vero, raso, ideološka ali politična prepričanja, ki si prizadevajo graditi miroljubno, pravično in humano družbo. Na teh osnovnih civilizacijskih vrednotah temeljijo tudi načela taekwon-doja: vljudnost, poštenost, vztrajnost, samokontrola in nezlomljiv duh. Obstajajo štiri osnovne discipline taekwon-doja, ki se med seboj povezujejo: forme, športna borba (sparing), test moči in specialna tehnika.

Taekwon-do je v osnovnem pomenu samoobrambi namenjen neoborožen boj. Taekwondo v dobesednem prevodu pomeni: Tae – nožna tehnika, Kwon – ročna tehnika in do – umetnost ali način življenja.

Poglej na urnik!

Treningi so razdeljeni v tri skupine:

TKD 1 otroci od 5 do 8 let
 TKD 2 otroci od 9 do 12 let
 TKD 3 od 14 let +

Treninge vodijo:

 Tomaž BARADA
 Aleš ZEMLJIČ
 Nejc GAZVODA
 Jan ČRESLOVNIK
 Urška GAZVODA

Korenine kickbox-a izhajajo iz zgodnjih sedemdesetih let iz države ZDA. Najprej so se tekmovalci poskusili v disciplini full contact (polni kontakt). Kmalu je ta borilni šport prišel v Evropo in tudi k nam. Pozneje so se razvile še druge discipline kot so semi contact (pol kontakt), light contact (lahki kontakt), low kick (nizki udarci), tajski boks in glasbene kate. Po osamosvojitvi Slovenije je vseh sedem društev, ki so gojila kickbox, leta1992 v Mariboru ustanovilo Zvezo za kontaktni borilni šport, ki se je leta 1993 preimenovala v Kickboxing zvezo Slovenije. Njeni tekmovalci so do zdaj dosegli več odmevnih rezultatov, med njimi je več svetovnih in evropskih prvakov.

Kickbox je zmes, oziroma združitev več borilnih športov v enega. Glavni športi so karate, taekwon-do in boks.

Vadba Kickbox-a nima zgornje starostne omejitve in je primerna tudi za rekreativce. Trening je odličen za krepitev celotnega telesa. Vliva nam zaupanje vase ter nam pomaga izboljšati koordinacijo in gibljivost.

Poglej na urnik!

Treningi so razdeljeni v dve skupine:

Kickbox od 8 do 14 let
Kickbox 14+

Treninge vodijo:

 Tomaž BARADA
 Aleš ZEMLJIČ
 Nejc GAZVODA
Gregor STRAČANEK (tudi vadbe FULL CONTACT)

Boks (včasih ga poimenujejo tudi Zahodnjaški boks ali pugilism) je borilen šport, kjer se udeleženca v težnostni kategoriji borita s pestmi.

Čeprav se mnogim posameznikom borba s pestmi zdi nekaj naravnega, so Grki poskrbeli, da je boks postal kategoriziran šport. Uvedli so se organizirani turnirji za profesionalce.

Lahko rečemo, da rojstvo boksa kot športa beležimo ob uvrstitvi boksa na olimpijske igre leta 688 pred našim štetjem. Moderni boks se je razvil najprej v Evropi, še posebej v Veliki Britaniji.

Poglej na urnik!

Treninge vodijo:

 Tomaž BARADA
 Aleš ZEMLJIČ
Gregor STRAČANEK

Bianbox (je izpeljanka iz Bianca-Boxing). Smo prvi center v Sloveniji s tovrstnimi vadbami.

Izjemno popularna in eksplozivna aerobna vadba, kjer vas skozi vrsto ročnih in nožnih udarcev popeljemo v sam užitek borilnega športa. Vadba se izvaja na samostoječih boksarskih vrečah ob spremljavi najmodernejše in dinamične glasbe. Glede na fizično kondicijsko pripravljenost vadečih, je Bianbox srednje do zelo visoko intenzivna vadba, ki temelji na izvirnih koreografijah, pospešeni aktivaciji mišic rok (sprednje in zadnje nadlaktne mišice), nog (sprednje in zadnje stegenske ter golenske mišice), vseh trebušnih, hrbtnih in ramenskih mišic ter mišic zadnjice.

Namenjena je vsem, ki se želijo zabavati ob uporabi borilnih veščin v aerobnem svetu, se naučiti pravilnih udarcev, pridobiti na kondiciji in si obenem oblikovati telo.

Bianbox je srednje intenzivna vadba, s srednjo intenzivnostjo izvajanja koreografij. Vadba je namenjena tako začetnikom kot izkušenim vadečim.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

 Bianca BARADA TAPILATU

Je športna vadba in prvo spoznavanje osnov borilnih veščin za otroke od 3. do 5. leta. Otroci se s športom seznanijo skozi igro, na ta način pa spoznavajo tudi prve vaje in položaje, ki jih zajemajo borilni športi. Vadba odlično vpliva na razvoj, ravnotežje, koordinacijo, disciplino, obvladovanje ter medsebojno spoštovanje.

Poglej na urnik!

Treninge vodita:

Nejc GAZVODA
› Domen KUGL

Body boom je eden najhitrejših in učinkovitih načinov oblikovanja telesa. Gre za raznoliko, visoko intenzivno vadbo, kjer s pomočjo najrazličnejših športnih rekvizitov, kot so kettlebell, TRX traki, medicinske žoge, vključuje vaje za celotno telo. Je mešanica treninga za moč , eksplozivnost , hitrost in vzdržljivost. To je vadba, pri kateri v eni uri aktiviramo vse večje mišične skupine in je namenjena tako začetnikom, kakor izkušenim vadečim. Primerna je za ljudi vseh postav, ki želijo izboljšati svoje telesno počutje in utrditi telo.

Gre za vadbo, kjer se boste soočili s svojo notranjo močjo in voljo, hkrati pa bo vaše telo napredovalo iz ure v uro. Vsakič boste bolj stabilni, eksplozivni in vzdržljivi. Vadba je recept za močno, gibljivo, fit telo.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

Aleš ZEMLJIČ

Pri tej vadbi je udeležen le ženski spol. Tukaj se izvaja trening v večji meri po parih ali posamezno, kjer se izvajajo udarci kickbox-a v kombinaciji rok in nog. Gre za intenzivno vadbo, kjer boste okrepili prav vse dela telesa, obenem pa opravili zabaven, intenziven, dinamičen trening v dobri družbi.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

Gregor STRAČANEK

Trening poteka z visoko intenzivnimi kombinacijami in udarci. Vadba temelji na aerobnih vajah. Del treninga se posveti tudi vzdržljivosti in nabiranju moči, zraven se pa vključijo tudi vaje iz treningov Body boom-a.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

Aleš ZEMLJIČ

Odličen trening za vse, ki potrebujete po napornem delovniku nekaj raztezanja in umiritve. Z intenzivnostjo stretching vaj poskrbimo, da se naše telo zopet počuti mladostno in gibčno. Ob umirjeni glasbi ali v tišini se boste počutili kot prenovljeni. Vadba je celostno oblikovana tako, da boste pretegnili vsak delček svojega telesa.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

 Bianca BARADA TAPILATU

Je anaerobni trening, ki je sestavljen iz osnovnih kombinacij udarcev kickbox-a. Treningu dodamo trening za moč, vzdržljivost z raznimi pripomočki, kot so trx, kettebell, medicinske žoge in vaje z lastno težo. Vse te vaje združimo v en trening tako, da polovico treninga posvetimo izboljšanju anaerobni kondicijskemu vzdržljivostnemu treningu, drugo polovico pa posvetimo vajam za moč. Za trening ni potrebno predhodno znanje kickboxa.

Poglej na urnik!

Treninge vodi:

 Bianca BARADA TAPILATU

Namen individualnih treningov je prilagodljivost željam in potrebam posameznika. Naši profesionalni trenerji bodo trening tako časovno kot z izbiro vaj oblikovali po vaši meri. Prilagajamo se tudi vašim ciljem vadbe, kot na primer, katere sposobnosti bi želeli povečati, kateri del telesa okrepiti, morebiti izboljšati kondicijo, moč, fleksibilnost itd. Trening si lahko organizirate popolnoma individualno ali v dvojicah.

Poglej na urnik!