TAEKWON DO
Leta 1935 je skupina arheologov odkrila vrezke, ki prikazujejo kraljevskega borca v borbenem stavu, ki je zelo podoben današnji Taekwon-do tehniki. Taekwon-do je svoj razvoj doživel v času Silla kraljevine, predhodnice Koguryo kraljevine. Na Korejskem polotoku so tedaj vladale tri dinastije in sicer Silla, Koguryo in Beak Je. Silla kraljevina je bila vedno na udaru močnejših sosed, zato je tedanji kralj organiziral skupino plemičev-mladeničev, ki jo je imenoval Hwarang. Ta skupina je pričela z intenzivnimi treningi z različnimi oblikami borb, tako da je bila pripravljena na borbo z nasprotniki. Predvsem zahvaljujoč tej skupini je Silla dinastija odbila vse napade in postala vodeča na Korejskem polotoku. Po letu 1945 se je iz taborišča v Korejo vrnil general Choi Hong Hi mojster deseti dan (1918-2002) in razvil novo poglavje v zgodovini Taekwon -doja, ki ga pišemo še danes!! 
 
Taekwon-do je borilna veščina, ki je bila ustanovljena 11.aprila 1955 v Severni Koreji. Ta šport se je takrat imenoval Tae Soo Do, kasneje pa so ga preimenovali v Taekwon-do. Države ustanoviteljice so: Malezija, Vijetnam, Singapur, ZDA-e, Zahodna Nemčija, Turčija, Italija, Egipt in Koreja. Internacionalna Taekwon-do Federacija – ITF, je bila ustanovljena 22.03.1966.
 
Taekwon-do razvija osebnost in telo za ''boj'' za pravičnost; združuje vse ljudi, ne glede na vero, raso, ideološka ali politična prepričanja, ki si prizadevajo graditi miroljubno, pravično in humano družbo. Na teh osnovnih civilizacijskih vrednotah temeljijo tudi že omenjena načela taekwon-doja: vljudnost, poštenost, vztrajnost, samokontrola in nezlomljiv duh. Obstajajo štiri osnovne discipline taekwon-doja, ki se med seboj povezujejo: forme, športna borba (sparing), test moči in specialna tehnika. 
 
Taekwon-do je v osnovnem pomenu samoobrambi namenjen neoborožen boj. Taekwondo v dobesednem prevodu pomeni: Tae - nožna tehnika, Kwon - ročna tehnika in do - umetnost ali način življenja.
 
Taekwon-do treningi so razdeljeni v tri skupine:
- TKD 1 otroci od 5 do 8 let
- TKD 2 otroci od 9 do 12 let
- TKD 3 od 13 let +
 
Treninge Taekwon-do vodijo:
 
Pomočniki trenerjev: